Σωκράτης Γκιόλιας Επικοινωνία

Η Αλεξ. Παπαγεωργίου γράφει…

Ο Σωκράτης δεν ήταν μόνο ο μαχητικός και ασυμβίβαστος δημοσιογράφος που όλοι γνώριζαν.

Ήταν επίσης ένας ευαίσθητος άνθρωπος που τον συγκινούσαν και τον συνάρπαζαν οι «μικρές προσωπικές ιστορίες» που συνήθως βρίσκονται πίσω από το φως των προβολέων και φωτίζουν άπλετα τους πρωταγωνιστές την ίδια ώρα που κρατούν στο σκοτάδι οτιδήποτε πίσω από αυτούς.

Από τις λεπτομέρειες διακρίνει καμιά φορά κανείς την ποιότητα ενός ανθρώπου, το χαρακτήρα του, ό,τι τέλος πάντων συγκροτεί την προσωπικότητά του. Μια τέτοια «λεπτομέρεια» κρατώ από το Σωκράτη και θα σας διηγηθώ.

Πριν από κάμποσα χρόνια, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου, το 2002, η ελληνική αποστολή είχε την καλύτερη παρουσία που πέτυχε ποτέ στους αγώνες αυτούς, επιστρέφοντας με πολλά μετάλλια στις αποσκευές της (Κεντέρης, Θάνου, Μανιάνι, Βόγγολη, Κελεσίδου, Παπαδημητρίου) και αρκετές συμμετοχές σε τελικούς μεταξύ των οποίων και η δική μου 7η θέση.

Στην υποδοχή τα συνήθη μετά από επιτυχίες. Φώτα, επίσημοι, πανηγυρικοί, συνωστισμός. Όλοι οι δημοσιογράφοι «πέφτουν» πάνω στους θριαμβευτές. Όλοι; Όχι. Πρόσεξα και θυμάμαι ακόμη πως μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση πως ένας απ’ αυτούς αναζητούσε με επιμονή τους «δευτεραγωνιστές». Τους αθλητές που δεν τα είχαν καταφέρει. Ζητούσε τη γνώμη τους, άκουγε με ενδιαφέρον την άποψή τους, τους έδινε κουράγιο για την επόμενη φορά, συμμετείχε στην «μικρή προσωπική τους ιστορία».

Αυτό είχα κρατήσει τότε από εκείνον τον δημοσιογράφο που φαινόταν πως ήταν ξεχωριστός. Και η κατοπινή διαδρομή του Σωκράτη Γκιόλια στον αθλητικό Τύπο αλλά και στο μάχιμο και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ όχι μόνο δεν διέψευσε αλλά επιβεβαίωσε εκείνη την πρώτη μου εντύπωση.

Μέχρι το πρόωρο και άδικο τέλος.

up
down
Αφιερώσεις
  • Ο Νίκος αφιερώνει στην Αδαμαντία…

  • Ο Άρης Καραγιώργος αφιερώνει στον Σωκράτη…

  • Η Κατερίνα Γκιόλια οκτώμιση χρόνων…..

  • Ο Ιωάννης Παπαδάτος πέντε χρόνων…..

  • O Αποστόλης Παπαδάτος εφτά χρόνων…..

  • Αλέξανδρος Ραμαντάνης εφτά χρόνων…..

next
Μηνύματα για τον Σωκράτη

Για την Αδαμαντία Γκιόλια

» Εστάλη από τον/την Όλγα Παλαιολόγου

Που είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

» Εστάλη από τον/την Μαρία Πάγκαλου

Ένας χρόνος μετά…

» Εστάλη από τον/την ΠρεζαTV