Σωκράτης Γκιόλιας Επικοινωνία

Η Φανή Χαλκιά γράφει…

Μια όμορφη ιστορία… Ή μια ωραία στιγμή…

Αυτό σκεφτόμουν να μοιραστώ μαζί σας και άρχισα να γράφω. Συνειδητοποίησα όμως πως το να ξεχωρίσω μια στιγμή είναι τόσο δύσκολο.. Αδύνατο μάλλον. Οι όμορφες στιγμές είναι ατελείωτες, άλλες συγκινητικές και άλλες αστείες. Έρχονται στο μυαλό μου σαν τις εικόνες που πιάνει το μάτι σου ξεφυλλίζοντας ένα ατέλειωτο χρωματιστό βιβλίο.

-Η πρώτη μου συνέντευξη – έτσι γνωριστήκαμε -, εγώ σχεδόν στα 16 και ο Σωκράτης ούτε 21 χρονών. Από τότε γίναμε φίλοι και όσο τον γνώριζα μέχρι την τελευταία του στιγμή πάντα είχε ως γνώμoνα το καλό και το δίκαιο.

Όταν είχα απογοητευτεί και είχα διακόψει τον αθλητισμο, κοντά στα 20, ο Σωκράτης με πήρε κοντά του να δουλέψω. Ήταν αρχισυντάκτης στον Τριανταφυλλόπουλο. Τον θαύμασα βαθιά γιατί εκτός του ότι έκανε τα πάντα για τις εκπομπές ταυτόχρονα ήταν και ο άνθρωπος που κρατούσε μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων σε ισορροπία.

‘Οταν υπήρχε ένταση ο Σωκράτης ήταν ο μονος που δικαιολογουσε τον Μάκη σε εμάς και ήταν αυτός που πάντα μας “έσωζε” απ’ τα λάθη μας αφού έπαιρνε τα πάντα πάνω του! Από το γραφείο σταμάτησα όταν ο Σωκράτης με έπεισε να επιστρέψω στον στίβο κάνοντας με να πιστέψω ξανά στον εαυτό μου.. “Αθλητισμο δεν μπορεις να κανεις μια ζωη, εμεις παντα εδω θα είμαστε,  μπορεις οποτε θες να επιστρεψεις” .. Έτσι μου έλεγε..

Ο Σωκράτης έβλεπε συνεχώς πέρα απ’ το “τώρα”. Με έναν τροπο μαγικό ζούσε στο μέλλον, μεταφέροντάς το όμως στο παρόν, χωρίς να χάνει στιγμή από τη ρεαλιστική πραγματικότητα! Μέσα του είχε αγάπη για όλους, μεγάλη πίστη και πάνω από όλα το Θεο. Όταν του είπα μια φορά “τίποτα δεν πάει καλά, είναι δυνατόν να είναι όλα στραβά…” εκείνος μου είπε: “μήν είσαι αχάριστη! Το ότι περπατάς, μιλάς, ακούς και βλέπεις, δεν είναι δεδομένο για όλους τους ανθρώπους.. Είσαι πολύ τυχερή και μόνο γι’ αυτό πρέπει να ευγνωμονείς κάθε μέρα τον Θεο”..

Τώρα πια το κάνω και χαμογελάω. Ο Σωκράτης μου το έμαθε..

Είναι μεγάλη μου τιμή που υπήρξα φίλη σου Σωκράτη..

up
down
Αφιερώσεις
  • Ο Νίκος αφιερώνει στην Αδαμαντία…

  • Ο Άρης Καραγιώργος αφιερώνει στον Σωκράτη…

  • Η Κατερίνα Γκιόλια οκτώμιση χρόνων…..

  • Ο Ιωάννης Παπαδάτος πέντε χρόνων…..

  • O Αποστόλης Παπαδάτος εφτά χρόνων…..

  • Αλέξανδρος Ραμαντάνης εφτά χρόνων…..

next
Μηνύματα για τον Σωκράτη

Σας αγαπάω όλους. Φιλιά πολλά.

» Εστάλη από τον/την Αντωνία

Για την Αδαμαντία Γκιόλια

» Εστάλη από τον/την Όλγα Παλαιολόγου

Χρειαζόμαστε ήρωες…

» Εστάλη από τον/την Μάριος