Σωκράτης Γκιόλιας Επικοινωνία

Η Φλώρα Ρεντούμη γράφει…

Από την πρώτη μέρα που τον γνώρισα, τον Ιούνιο του 1997, ήταν ο μόνος δημοσιογράφος που εμπιστεύονταν οι αθλητές, γιατί δεν κατέγραφε απλά ένα γεγονός αλλά προσπαθούσε να δώσει και λύση.

Στα σοβαρά θέματα ποτέ δεν κρύφτηκε, έβγαινε πάντα μπροστά και υπερασπιζόταν την αλήθεια. Στο μεγάλο θέμα που προέκυψε το 2004, ο Σωκράτης βγήκε στην τηλεόραση να μιλήσει απέναντι σε μεγαθήρια της Ε.Ο.Ε., και όμως κανένας τους δε μπόρεσε να τον αντιμετωπίσει.

Θυμάμαι που αποχωρούσαν ένας-ένας και ο Σωκράτης έλεγε: “πάει κι αυτός, φέρτε μου τον επόμενο να μιλήσουμε”. Εμείς οι αθλητές πανηγυρίζαμε και του στέλναμε sms για συγχαρητήρια.

Επιτέλους, είχαμε έναν εκπρόσωπο αξιοπρεπή και με το θάρρος της γνώμης του.

Σ’ ευχαριστούμε Σωκράτη.

Ιούνιος 1997. Είμαι μια νέα αθλήτρια. Κερδίζω πρώτη φορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών. Κανένας δε μου δίνει σημασία. Γνωρίζω ένα δημοσιογράφη της “ΏΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ”, τον Σωκράτη Γκιόλια που μου δίνει συγχαρητήρια και με ενθαρρύνει να συνεχίσω καλύτερα. Την επόμενη μέρα με αναφέρει στην εφημερίδα με μεγάλα γράμματα, ένιωσα  πολύ μεγάλη χαρά.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Σωκράτης, όσο γνωστός και αν έγινε, όσες υποχρεώσεις και αν είχε, πάντα επικοινωνούσε με όλους τους αθλητές και κυρίως τους μικρούς, στην επαρχία, τους παρότρυνε και τους έλεγε οτι μόνο καλά θα πάρουν από το στίβο. Έτσι τον λάτρεψαν οι αθλητές και όπου εμφανιζόταν, στους αγώνες ή στην προπόνηση, γινόταν χαμός γύρω του από αθλητές και προπονητές.

Το 2006 κερδίσαμε το Μπρούνο Ζάουλι στη Θεσσαλονίκη, είμασταν πολύ χαρούμενοι και πανηγυρίζαμε στο Καυτατζόγλειο. Φανταστείτε την αγάπη μας για το Σωκράτη, που οι αθλητές τον είχαμε σηκώσει στα χέρια και ζητωκραύγαζαν. Ήταν παρόντες και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος και ο αρχιπροπονητής, εμείς όμως μοιραζόμασταν τη χαρά μας με ένα δικό μας άνθρωπο. Τον Σωκράτη.

Το 2007 και το 2008, η εθνική ομάδα στίβου είμασταν για προετοιμασία στην Ιαπωνία. Μας έστελναν αποκόμματα από ελληνικές εφημερίδες και μέσα στο πούλμαν όλοι έψαχναν τα αποκόμματα του “Πρωταθλητή” που έγραφε λεπτομέρειες και αλήθειες για τηνν προετοιμασία μας, σα να ήταν παρών ο Σωκράτης. Όταν τελειώναμε, διαβάζαμε και τις άλλες εφημερίδες… Έτσι, απλώς για ενημέρωση…

Φλωρα  Ρεντουμη
up
down
Αφιερώσεις
  • Ο Νίκος αφιερώνει στην Αδαμαντία…

  • Ο Άρης Καραγιώργος αφιερώνει στον Σωκράτη…

  • Η Κατερίνα Γκιόλια οκτώμιση χρόνων…..

  • Ο Ιωάννης Παπαδάτος πέντε χρόνων…..

  • O Αποστόλης Παπαδάτος εφτά χρόνων…..

  • Αλέξανδρος Ραμαντάνης εφτά χρόνων…..

next
Μηνύματα για τον Σωκράτη

Φόρος τιμής και αγάπης

» Εστάλη από τον/την Θεοφάνη

Διαπιστώσεις…

» Εστάλη από τον/την Απλός Έλλην πολίτης

Σ’ ευχαριστώ

» Εστάλη από τον/την Μαρίνα Μαργαρίτα Προυντζου