Σωκράτης Γκιόλιας Επικοινωνία

Αλίμονο σε εκείνους, τους φορείς της εξουσίας, που θα αδικήσουν και θα αδιαφορήσουν για τον συνάνθρωπο τους. Θα βρουν απέναντι τους Αυτόν τον Ίδιο το Θεό. «Αργεί αλλά δεν λησμονεί»!

Του Αρχιμανδρίτη Βασιλείου Μπακογιάννη

Αναμφίβολα ο θάνατος μας είναι το πιο σίγουρο και ταυτόχρονα συνταρακτικό γεγονός της ζωής μας.

Λογικά θα έπρεπε κάθε τόσο να τον έχουμε στο νου μας. Και να προβληματιζόμαστε. Αλήθεια. Τι περιμένουμε? Να πεθάνουμε ή να ζήσουμε ! (θα πεις) μα και αν ζήσουμε πάλι θα πεθάνουμε ! άρα δεν περιμένουμε να ζήσουμε αλλά για να πεθάνουμε. Τον θάνατο μας περιμένουμε !!! όλοι , μηδενός εξαιρουμένου, ακόμα και τα νήπια. Κανείς δεν υπέγραψε συμβόλαιο με τη ζωή, για παράταση ζωής . Αυτό είναι «εν λευκώ».

Όταν η μνήμη θανάτου «χαραχθεί» βαθύτατα εντός μας, όταν «χωνέψουμε» πως αργά ή γρήγορα θα πέσουμε στο πανφάγο στόμα του, θα γίνουμε άλλοι άνθρωποι. Σώφρονες και ρεαλιστές. Και στη ζωή μας θα έχουμε ΜΟΝΟ ένα στόχο : αγώνα μέχρι θανάτου κατά της αμαρτίας, κατά το αγιογραφικό «μιμνήσκου τὰ ἔσχατά σου, καὶ εἰς τὸν αἰῶνα οὐχ ἁμαρτήσεις».(Σειραχ 7:36).

Θα πεις όμως εφόσον όμως η μνήμη θανάτου είναι τόσο ψυχωφέλιμη , γιατί ο Θεός δεν μας φανερώνει την ώρα που θα φύγουμε από τον κόσμο αυτό?

α) αν ξέραμε πότε θα πεθάνουμε (λέει ό όσιος Ιωάννης της κλίμακας), μέχρι και την τελευταία μας στιγμή θα ζούσαμε στην αμαρτία. Και θα μετανιώναμε λίγο πριν τον θάνατο. Όμως έτσι θα είχαμε «ζυμωθεί» με την κακία και θα φεύγαμε αδιόρθωτοι (Λόγος 6:10).

β) αν ξέραμε την ώρα του θανάτου μας, θα πεθαίναμε πριν την ώρα μας ! η ζωή μας περιμένοντας τη φοβερή αυτή στιγμή, θα γινόταν «αγχώδης», ανυπόφορη! Πιθανόν να μην αντέχαμε μία τέτοια δοκιμασία.(μερικοί άρρωστοι, όταν έμαθαν πως έπασχαν από καρκίνο, δεν άντεξαν !).

Γι’ αυτό λοιπόν, ο Αγαθός Θεός προς χάριν της σωτηρίας μας, δεν μας αποκαλύπτει την ώρα του θανάτου μας.

up
down
Αφιερώσεις
  • Ο Νίκος αφιερώνει στην Αδαμαντία…

  • Ο Άρης Καραγιώργος αφιερώνει στον Σωκράτη…

  • Η Κατερίνα Γκιόλια οκτώμιση χρόνων…..

  • Ο Ιωάννης Παπαδάτος πέντε χρόνων…..

  • O Αποστόλης Παπαδάτος εφτά χρόνων…..

  • Αλέξανδρος Ραμαντάνης εφτά χρόνων…..

next
Μηνύματα για τον Σωκράτη

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

» Εστάλη από τον/την Παγκάλου Μαρία

Για το Σωκράτη

» Εστάλη από τον/την Πικρή Σοκολάτα

Είμαι μαζί σας

» Εστάλη από τον/την Θέμης