Σωκράτης Γκιόλιας Επικοινωνία

Ο Διονύσης Αντωνέλλος γράφει…

Χρειάζεται πολύς καιρός για να μάθεις έναν άνθρωπο. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να δεις και, συνήθως, είναι πολλά αυτά που έχεις να μάθεις για κάποιον.

Στη ζωή μου ακολουθώ αυτό τον κανόνα.

Τελικά, οι κανόνες είναι για να σπάνε. Το Σωκράτη Γκιόλια τον γνώρισα πριν από δύο χρόνια όταν με προσέλαβε στην ομάδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ως ρεπόρτερ.

Ο Σωκράτης τότε ήταν αρχισυντάκτης του Μάκη. Η μάλλον ήταν όπως γρήγορα κατάλαβα όλη η εκπομπή του Μάκη, Ο εγκέφαλος του Τριανταφυλλόπουλου.

Και όμως αυτός ο άνθρωπος που έμπαινε στο γραφείο το πρωί και έβγαινε το βράδυ (στην κυριολεξία), πάντα είχε έναν καλό λόγο για τον καθένα. Πάντα είχε ένα χαμόγελο, πάντα είχε ένα αστείο. Άλλα η δουλειά, δουλειά…

Ήταν μεσημέρι, το γραφείο λειτουργούσε στους κανονικούς του ρυθμούς, τηλέφωνα, καταγγελίες, φασαρία. Ο Σωκράτης όπως πάντα στο γραφείο του. Η πόρτα του κλειστή και αυτός σκυμμένος πάνω από τον υπολογιστή του.

Κάποια στιγμή ανοίγει η πορτα και βήχοντας φωνάζει “Καλά δεν με ακούει κανείς; Βήχω μια ώρα μέσα και ένας από εσάς δεν ήρθε να δει τι έχω; Πως είμαι, αν θέλω κάτι; Και να πέθαινα δεν θα το καταλάβαινε κανείς, η καθαρίστρια θα με έβρισκε…. Σκεφτόμουν πως αν κάτι συνέβαινε θα έκανε τραχειοστομία μόνος…”

Ακόμα θυμάμαι τα γέλια.

Και ακόμα θυμάμαι την πρώτη αποστολή που με έστειλε… Που ενώ μου εξήγησε τι πρέπει να κάνω μετά με κοίταξε και μου είπε φιλικά “Να προσέχεις”.

up
down
Αφιερώσεις
  • Ο Νίκος αφιερώνει στην Αδαμαντία…

  • Ο Άρης Καραγιώργος αφιερώνει στον Σωκράτη…

  • Η Κατερίνα Γκιόλια οκτώμιση χρόνων…..

  • Ο Ιωάννης Παπαδάτος πέντε χρόνων…..

  • O Αποστόλης Παπαδάτος εφτά χρόνων…..

  • Αλέξανδρος Ραμαντάνης εφτά χρόνων…..

next
Μηνύματα για τον Σωκράτη

Σ’ ευχαριστώ

» Εστάλη από τον/την Μαρίνα Μαργαρίτα Προυντζου

Φίλε…

» Εστάλη από τον/την Στάθης Καστρίτσης

Προς Σωκράτη

» Εστάλη από τον/την Άκης