Σωκράτης Γκιόλιας Επικοινωνία

Ο Γιώργος Καρδαράς γράφει…

Στην ζωή υπάρχει ένα χαραγμένο μονοπάτι, το οποίο μέλλει να διαβεί κάθε άνθρωπος.

Άλλοι απλά το διαβαίνουν, εντελώς περαστικοί, και άλλοι το χαράζουν και το διαμορφώνουν με τα βήματα τους και την πορεία τους. Στην δεύτερη περίπτωση ανήκε ο Σωκράτης.

Είχα την τύχη να τον γνωρίζω από μικρό παιδί, όταν ξεκινούσε σαν αθλητής του στίβου και χάραζε τα πρώτα του βήματα. Και από τότε παρακολουθούσα την πορεία του, την μετεξέλιξη του, σε έφηβο, σε επιτυχημένο επαγγελματία, σε άριστο οικογενειάρχη. Μια σταθερά ανοδική πορεία, με βήματα, γρήγορα, βαριά,τολμηρά, μέσα στην λεωφόρο της ζωής, χαράζοντας νέα μονοπάτια. Παλεύοντας, ίσως <δονκιχωτικά> ενάντια στην αδικία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση των συνανθρώπων του, και ιδίως των αθλητών, τους οποίους είχε αγκαλιάσει και είχε σκεπάσει κάτω από τα φιλόξενα, προστατευτικά φτερά του. Και είμαι βέβαιος, ότι ακόμη και τώρα, τους παρακολουθεί με στοργή, από εκεί ψηλά που βρίσκεται.

Μα φαίνεται ότι, όταν χάραζε την πορεία του, τα βήματα του ήταν πολύ βαριά. Και όταν άφηναν τα βαθιά τα χνάρια τους, ακούγονταν πολύ δυνατά, και αυτό κάποιους τους ενόχλησε. Μπλέκονταν με τα βήματα τους, και τάραζαν τους σκοπούς τους και την βόλεψη τους. Και αποφάσισαν να τον βγάλουν έξω από το δρόμο τους. Και τον έβγαλαν. Μα δεν μπόρεσαν όμως να τον βγάλουν και από την σκέψη μας, από το μυαλό μας. Γιατί ότι και να έκαναν, εμείς πάντα θα τον σκεφτόμαστε, σαν τον άνθρωπο, τον φίλαθλο, τον καλό οικογενειάρχη, πατέρα και σύζυγο, ελπίζοντας, ότι έστω και από εκεί επάνω, θα συνεχίσει το έργο του που άφησε στην μέση, θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να συμβουλεύει τους αθλητές <του> που τους αγαπούσε σαν παιδιά του, κάνοντας τους και αυτούς, με τον τρόπο του και την συμπεριφορά του, να τον λατρέψουν σαν πατέρα τους.

Κλείνοντας, το λιγότερο που θα μπορούσε να ειπώ, ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει, και ο πανδαμάτωρ χρόνος, να απαλύνει, εάν είναι ποτέ δυνατόν, τον πόνο και την λύπη των δικών του.

up
down
Αφιερώσεις
  • Ο Νίκος αφιερώνει στην Αδαμαντία…

  • Ο Άρης Καραγιώργος αφιερώνει στον Σωκράτη…

  • Η Κατερίνα Γκιόλια οκτώμιση χρόνων…..

  • Ο Ιωάννης Παπαδάτος πέντε χρόνων…..

  • O Αποστόλης Παπαδάτος εφτά χρόνων…..

  • Αλέξανδρος Ραμαντάνης εφτά χρόνων…..

next
Μηνύματα για τον Σωκράτη

Μπράβο

» Εστάλη από τον/την Γιάννης

Ο πόνος σε κάνει πιο δυνατό.

» Εστάλη από τον/την Dimitris

Οι ήρωες είναι ΟΛΩΝ

» Εστάλη από τον/την Ανθούλα