Σωκράτης Γκιόλιας Επικοινωνία

Ο Παντελής Περιβολάρης γράφει…

Είναι κοινοτυπία, αλλά είναι και αλήθεια. Οι λέξεις, ακόμα και της πλουσιότατης γλώσσας μας είναι τόσο φτωχές, που φοβάσαι ότι τα όσα θα γράψεις θα είναι λίγα, δεν θα είναι σωστά, δεν είναι τα κατάλληλα. Τι να πεις, δηλαδή, όταν την ώρα που προσπαθείς να σκεφτείς  το μόνο που στριφογυρίζει στο μυαλό σου είναι  17 σφαίρες,  είναι  μία εγκυμονούσα χήρα, ένα ορφανό και ένα αγέννητο παιδί που δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του.

Την ίδια στιγμή σαν βελόνες τρυπούν τον εγκέφαλο τα αμέτρητα αναπάντητα γιατί, τα οποία κρίνοντας από τον χρόνο που περνά, μάλλον δεν θα απαντηθούν.

Δεν είμαι ο καταλληλότερος να μιλήσω για τον Σωκράτη, υπάρχουν άλλοι που τον ήξεραν πολύ καλύτερα από μένα. Ούτε είχαμε ποτέ κοινή πορεία στα ίδια μέσα ενημέρωσης. Δεν έχω, λοιπόν, να διηγηθώ ιστορίες από κάποια συνύπαρξή μας. Άλλο έχω να πω και να καταγραφεί σε αυτό το ηλεκτρονικό μνήμα:

Οι δολοφόνοι έκλεισαν το στόμα του Σωκράτη, σταμάτησαν την πένα του, αλλά αυτό είναι προσωρινό. Ο Σωκράτης είναι πλέον ένα σύμβολο της ελευθερίας του λόγου, της έκφρασης, της δημοσιογραφίας. Αφού κηρύχθηκε ο πόλεμος στην ελεύθερη έκφραση και στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, η στράτευσή μου  απέναντι στον σκοταδισμό, τον φασισμό και σε κάθε είδους απάνθρωπη πρακτική, είναι δεδομένη. Αυτό είναι δέσμευση.

up
down
Αφιερώσεις
  • Ο Νίκος αφιερώνει στην Αδαμαντία…

  • Ο Άρης Καραγιώργος αφιερώνει στον Σωκράτη…

  • Η Κατερίνα Γκιόλια οκτώμιση χρόνων…..

  • Ο Ιωάννης Παπαδάτος πέντε χρόνων…..

  • O Αποστόλης Παπαδάτος εφτά χρόνων…..

  • Αλέξανδρος Ραμαντάνης εφτά χρόνων…..

next
Μηνύματα για τον Σωκράτη

τροκτικο

» Εστάλη από τον/την Αγγελική

Sokrates

» Εστάλη από τον/την Ράνια

Καλησπέρα (όπως παλιά)

» Εστάλη από τον/την Ανδρέας Κούκος