Σωκράτης Γκιόλιας Επικοινωνία

Ο Νεκταριος Χαραπάς γράφει…

Νεκτάριος Χαραπάς

Μου είναι πολύ δύσκολο μέσα σε λίγες γραμμές να περιγράψω τον ξεχωριστό Σωκράτη.. τον Σωκράτη που τώρα πια δεν είναι κοντά μας. Γιατί έτσι αποφάσισαν κάποιοι..

Θα σταθώ μόνο στη γνωριμία μου μαζί του.

Θυμάμαι – σαν χθες – την πρώτη μέρα πριν από τέσσερα χρόνια στην αίθουσα της σχολής. Αγχωμένοι ακόμη όλοι μας σαν σπουδαστές που θα διδασκόμασταν από γνωστούς δημοσιογράφους που ως τότε τους διαβάζαμε ή τους βλέπαμε στην τηλεόραση, υποδεχτήκαμε τον αρχισυντάκτη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου!

Το τι περιμέναμε και φανταζόμασταν γι’ αυτόν μπορείτε να το μαντέψετε. Όσα περισσότερα όμως φτιάχνει το μυαλό σου για έναν  άνθρωπο, τόσο  σοκαριστικό είναι όταν διαπιστώνεις ότι τίποτα από αυτά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο Σωκράτης μας κέρδισε όλους. Η απλότητα του, η πίστη του, ο λόγος του και  η έντονη προσωπικότητα του από τη μια σε έκαναν να απορείς αν είναι αληθινός ο άνθρωπος απέναντί σου και από την άλλη σε έκαναν να νιώθεις άνετα σα να τον συναναστρέφεσαι χρόνια..  Μια μέρα φεύγοντας από την σχολή με φώναξε και μου είπε: «Θέλεις να δουλέψεις;» « Φυσικά!» του απαντάω εγώ. “Θα είναι λίγο δύσκολα στην αρχή γιατί στην τηλεόραση δουλεύεις αρκετές ώρες, αλλά στην συνέχεια θα συνηθίσεις” μου είπε… Έτσι απλά ο Σωκράτης από δάσκαλος μου στην σχολή, μετατράπηκε σε δάσκαλο μου στην δουλειά και στην ζωή μου.

up
down
Αφιερώσεις
  • Ο Νίκος αφιερώνει στην Αδαμαντία…

  • Ο Άρης Καραγιώργος αφιερώνει στον Σωκράτη…

  • Η Κατερίνα Γκιόλια οκτώμιση χρόνων…..

  • Ο Ιωάννης Παπαδάτος πέντε χρόνων…..

  • O Αποστόλης Παπαδάτος εφτά χρόνων…..

  • Αλέξανδρος Ραμαντάνης εφτά χρόνων…..

next
Μηνύματα για τον Σωκράτη

Σκέψεις για τον αείμνηστο Σωκράτη

» Εστάλη από τον/την Κώστας Μαργαρίτης

Καλό Παράδεισο Σωκράτη μας

» Εστάλη από τον/την Αγάπη Χριστού

Γιατί σταματήσατε;

» Εστάλη από τον/την Νίκος