Σωκράτης Γκιόλιας Επικοινωνία

Ο Νίκος Ραμαντάνης γράφει…

Σωκράτης,  τίμιος, προσιτός, έξυπνος, ταπεινός, ακούραστος, πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, με το χαμόγελο στα χείλη, υπάρχουν πάρα πολλά επίθετα με τα οποία μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για τον Σωκράτη, και ακόμα πολλά περισσότερα πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να περιγράψουν τον χαρακτήρα του και την σύντομη μεν αλλά ουσιαστική πορεία του σε αυτό τον κόσμο.

Για μένα προσωπικά, όμως ήταν ένας από «εμάς», ένας από τους άλλους Έλληνες, που μοχθούν καθημερινά με μοναδικό όπλο την πίστη για ένα καλύτερο αύριο. Ένα καλύτερο αύριο όχι μόνο για εμάς προσωπικά αλλά για ολόκληρη την κοινωνία στην οποία ζούμε και αναπνέουμε.

Παρακολουθούσα την πορεία του προς τα πάνω με περίσσια χαρά αλλά και «ζήλεια» και γνωρίζοντας τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες από τις οποίες ξεκίνησε, έλεγα στον εαυτό μου:

“Αφού μπορεί ο Σωκράτης εγώ δεν έχω καμμιά δικαιολογία αποτυχίας.”

Έπαιρνα κουράγιο και δύναμη   βλέποντας τις επιτυχίες του, και παράλληλα να βλέπω ότι παραμένει ο ίδιος Σωκράτης όπως τον ξέραμε χωρίς να αλλοτριωθεί, από την επιτυχία του,  όπως συνήθως συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία. Προχώραγε στον δρόμο της επιτυχίας ακολουθώντας τον πιο δύσκολο δρόμο, τον δρόμο της αρετής, κάτι που έκανε ακόμα πιο αξιοθαύμαστη την πορεία του, διαψεύδοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το πάγιο και κυνικό λεκτικό των «επιτυχημένων» ότι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις είναι μόνο πατώντας πάνω στα πτώματα όλων των υπολοίπων.

Ο θάνατος του είναι μια μεγάλη απώλεια γιατί χάθηκε ένα κύτταρο από το πιο υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας, γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη, ένας άνθρωπος που ενώ έκανε «πρωταθλητισμό» ήταν συνάμα ταπεινός, έχοντας το βλέμμα πάντα χαμηλά, και τα πόδια του πατάγανε γερά πάνω στο χώμα, γιατί χάθηκε ένας από «εμάς» .

up
down
Αφιερώσεις
  • Ο Νίκος αφιερώνει στην Αδαμαντία…

  • Ο Άρης Καραγιώργος αφιερώνει στον Σωκράτη…

  • Η Κατερίνα Γκιόλια οκτώμιση χρόνων…..

  • Ο Ιωάννης Παπαδάτος πέντε χρόνων…..

  • O Αποστόλης Παπαδάτος εφτά χρόνων…..

  • Αλέξανδρος Ραμαντάνης εφτά χρόνων…..

next
Μηνύματα για τον Σωκράτη

Ιστοχώρος

» Εστάλη από τον/την Π

Ξανά Μαζί

» Εστάλη από τον/την Χριστίνα

Καλώς ήρθατε!

» Εστάλη από τον/την Αθ/σία-Θανάσης